Over ons

Een stukje geschiedenis

In 1985 begon Wim Soetendaal in een oude schuur in Voorthuizen met het kweken van wormen, om te voorzien in de vraag naar visaas voor de hengelsport. Destijds was er, vooral in de zomermaanden, zeer weinig aanbod van wormen terwijl de vraag juist in die maanden enorm was. Nadat hij zich verdiept had in het kweekproces van de wormen en een kweekmethode had opgezet, liep de kweek binnen korte tijd op rolletjes. Vanaf het begin werden de wormen niet alleen in Nederland afgezet, maar de grootste afnemers zaten in Italië en in Duitsland. Na enige tijd kwam vanuit de buitenlandse groothandel steeds vaker de vraag of er ook andere voedselinsecten geleverd konden worden. Om aan die vraag te kunnen voldoen startte Wim in 1987 met het kweken van meelwormen en in 1989 kwamen daar ook sprinkhanen en krekels bij.

 

De ontwikkeling

Met dit uitgebreide assortiment werd ook de klantenkring van Star Food, zoals het bedrijfje inmiddels heette, steeds groter. In de loop van de volgende jaren groeide Star Food uit haar jasje en werd de boerenschuur verruild voor een ruimere locatie in Otterlo. Star Food groeide gestaag door, tot ook de locatie in Otterlo te klein werd. Met de verhuizing naar het nieuw gebouwde bedrijfspand in Barneveld in 2004, waarin de meest recente kweektechnieken werden geïntegreerd, vertienvoudigde de kweekcapaciteit.

 

Star Food Holland B.V. tegenwoordig

In dertig jaar is Star Food uitgegroeid van een klein eenmansbedrijfje in een oude boerenschuur waar wormen en enkele soorten voedselinsecten werden gekweekt tot het nog steeds groeiende bedrijf Star Food Holland B.V. met een compleet voedselinsecten assortiment dat levert aan de detailhandel, groothandels, en importeurs over de hele wereld. Door de jarenlange ervaring met het kweken en de deskundigheid van haar medewerkers is Star Food Holland B.V. in staat om voedselinsecten te leveren met een topkwaliteit tegen een scherpe prijs.

 

Star Food Holland B.V. mag zich met recht een van de grootste voedselinsecten producenten op de Europese markt noemen. Tegenwoordig biedt Star Food Holland B.V. tevens een uitgebreid assortiment terrariumproducten aan van de merken: EuroZoo, Exo Terra, Diversa, Solar Raptor, Refona, Aqua Flora, Zoo Med en HabiStat. Inmiddels zijn ook aquaria, terraria, reptielen, amfibieën, voeder- en huisknaagdieren te vinden in het assortiment. De producten van Star Food Holland B.V. kom je tegenwoordig vrijwel in alle Europese landen tegen, maar ook in Amerika, Afrika en Azië. Star Food Holland B.V. beschikt over een eigen wagenpark om de Nederlandse afnemers en die in de omringende landen te bevoorraden en maakt gebruik van transport over zee en door de lucht, waardoor de producten in no-time vers bij de afnemers op de stoep staan.